Egy roppantul fontos felvetés érkezett ma az egyik gazditól a facebook csoportban.
Mégpedig az, hogy a szívféreg kezelés DRÁGA.


Teljesen igaza van.


Sőt! Ki merem jelenteni, nemcsak drága, hanem iszonyatosan drága.

Számszerűsítve, egy nagyobb testű kutya esetében 3-500 ezer forinttal lehet számolni. Ezt a pénzt nem egy összegben kell kifizetni, mert a nemzetközi szakmai protokoll szerint elvégzett, korrekt, hatékony kezelés nem egyszeri, hanem egy több (=4) hónapos, egymásra épülő, többlépcsős folyamat, többféle gyógyszerrel. Összesen kerül ennyibe.

Teljesen jogos felvetés, hogy ez rengeteg pénz!!!

Többek közt emiatt is szálltunk ringbe Zsolt-tal. Néhány hete már nemcsak a rendelőben, hanem itt, az internetes térben is és igyekszünk folyamatosan kommunikálni a kezelésnél sokkal olcsóbb megelőzés fontosságát. A megelőzést kb(!) havonta 3-5000 forintból el lehet végezni, ez ugyanúgy 4 hónapra vetítve 12-20 ezer forintos kiadás, tehát kb 4%-a annak, mintha kezelni kell.

Tehát még egyszer. A kezelés a HÚSSZOROSÁBA kerül, mint a megelőzés!

Mi kerül ennyibe a kezelésen?

Bármennyire is hihetetlen: nem az állatorvos a hunyó. A gyógyszer maga, amiből a kezelésnél használunk, az állatorvoshoz is több százezer forintért érkezik.

Ez teszi ki a költség nagy részét. A gyógyszer is drága, és a szaktudás is: egy képzett állatorvos számára évente több százezres oktatási kiadást jelent az, hogy naprakészen tarthassa a felkészültségét, hogy a Te kutyádnak a legjobb kezelést nyújthassa. A nemzetközi protokoll folyamatosan "finomhangolódik", ezt követni kell. A szívféreg kezelés pont az a terület, ahol egy babánhéjon is el lehet csúszni. Ha 30-40 cm-es férgeket szeretnénk a szervezet legfontosabb szerveiből eltüntetni, ott nincs helye a mókolgatásnak, meg a hallottam-már-róla-hogyan-csinálják-nak. Ott biztos kézre és biztos tudásra van szükség.

Csak azalatt a néhány nap alatt, mióta a facebook csoport létrejött, a hajamat tépem néha attól, amilyen rémtörténeteket leírtatok. Rengeteg a félrekezelés, tengernyi a félreértés. Szerencsére egyre több olyan állatorvos kolléga van, akik felkészültek a szívférgesség kezelésére, Őket találjátok meg, ne adjátok alább! A védekezés a Ti feladatotok, de a kezelés az állatorvos asztala. Ebben az esetben szó szerint :D

Nincs helye a sufnituningnak!

Sajnos a szuper “jómagyar” mentalitást ti is ismeritek: mindegy az, csak óccsón ússzuk meg. Ezzel mindaddig egyet is értek, amíg ugyanazt a valamit meg lehet venni olcsóbban is, felesleges többet kiadni érte. A szívféregnél viszont szó sincs erről! Megkövezhettek érte, de jegyezzétek meg, kérlek: ezt jól nem lehet "olcsón" csinálni.

A szívféreg kezelés kényszerpálya.

Nehogy már bárki azt higgye, hogy a meggyógyult kutyák gazdáinak bármelyike nagytőkés milliomos. Mert nem. Épp elégszer láttam az arcokat, amikor kiderült a tragikus diagnózis, hogy tudjam: amikor egy ÉLET árát számszerűsítik (vagyis van az az összeg, amiért a halálra ítélt barátod MEGGÓGYULHAT) akkor már nem az a kérdés, hogy van-e, hanem az, hogy honnan legyen. Ha az életet meg lehet venni, ha nem kell eltemetned, hanem harcolhatsz érte, akkor ez egy olyan költség, ami érdemes.

Tudom, és értem, hogy nem mindig megy. És igen, tudom, és értem, hogy VANNAK olcsóbb megoldások. Kérdés, megéri-e.

A cseppentők, meg a Milbemax. Igen, azzal eltűnik a vérből a lárva, és ha csak mikroszkópos vizsgálat van, úgy tűnik, meggyógyult. Nem. A felnőtt férgek ott maradtak.

A kivárás. Játsszunk orosz rulettet: vajon a kutyád hal meg előbb, vagy a szívférgek. Na az már csak zárójeles, hogy szemét dolognak tartom a semmittevést, mert közben a beteg kutyáBÓL a szúnyogok terjesztik tovább a szívférgeket a többi, egészséges kutyára.

A doxiciklin, különféle verziókban. A doxiciklines kezelés CSAK EGY RÉSZE a szívféreg kezelésének. Igaz, hogy olcsó, de nem kezelés. Nem a szívférget támadja, hanem a Wolbachia baktériumot, a szívféreg szimbiontáját. A túértékelt stratégia az, hogy ha a baktériumot megöljük, a szívféreg majd meggyengül. Meggyengül igaz, de nem pusztul el. Magam is láttam doxiciklines gyógyulást, több százból 2 (kettő!) esetben. Az önmagában végzett doxiciklines kezelés az esetek szinte mindegyikében szakmailag idejétmúlt és helytelen megoldás!

Az idő pörög.

Amíg nem a megfelelő kezeléssel támadunk, hanem csak „mókolgatunk”, a kutya szép lassan belehal a fertőzésbe. Az időveszteséggel helyzeti előnyhöz jut a szívféreg, a kutyádnak tünetei lesznek, és a 95%-os gyógyulási esély 50% alá zuhan. Ja, és eközben MÁR kifizettél egy rakás pénzt pont a semmire, és még csak most kéne kifizetni a helyes kezelést.

Ja és még egy. Így is marhára le vagyunk maradva a parazita mögött.

Mire mindannyian észbekaptunk, már elterjedt. Alig van hatékony fegyverünk ellene. A szakmailag helytelen, olcsózó, nem megfelelő kezelések mindannyiunk számára azt a beláthatatlan veszélyt jelentik, hogy a csak legyengített, nem pedig kiirtott szívférgek egyre jobban kiismerik ezeket a fegyvereket. Fenyegetően nagy a rezisztencia kialakulásának esélye, gyorsan eljöhet az az idő, hogy a mi most még atomhatékony gyógyszereink már egy fabatkát sem érnek majd.

Vajon megéri?

 

Hogyan segíthetünk Neked?

Szeretettel várunk Téged és kutyádat Martonvásári rendelőnkben és a témával foglalkozó Facebook csoportunkban!

- szívféreg diagnosztika komplex szűrővizsgálattal
- szívférgesség gyógyítása
- konzultációs lehetőség gazdik részére szívféreg szűrővizsgálattal, kezeléssel kapcsolatban
- személyes, illetve online tematikus képzések a témában kutyával foglalkozó szakemberek és gazdik részére (kutyakozmetikusok, trénerek, kutyaiskolák)
- konzultációs lehetőség állatorvos kollégák részére szívféreg kezeléssel kapcsolatban
- szívféreg szűrővizsgálatok elvégzése rendelőnkbe beküldött vérmintából

Tovább a rendelőhöz!Mutasd a csoportot!

Kérdésed van?

Hívj minket bátran.

Patrícia: +36702219565
Zsolti: +36706348188

Ha esetleg nem tudnánk felvenni, kérlek írj nekünk SMS-t, visszahívunk!